Kezdőlap

Kedves Látogatónk!

Sok szeretettel köszöntöm Önt weboldalunkon. A szociális szolgáltatások rendszerének kialakítása és működtetése ebben a községben már több mint 30 éves múltra tekint vissza, és az idősgondozás területén, mindig is élen járt a környékbeli falvakhoz viszonyítva.

2018. július 1-től intézményünk megújult szervezeti formában, megújított névvel, szolgáltatásait folyamatosan, változatlanul biztosítja.

Az Idősek bentlakásos Otthonát Nógrádmegyerben már 1994 óta működteti az Önkormányzat, és 16 éve annak is, hogy 2002 évben a kibővített, felújított, modern szociális központ felépült és átadásra került, melyben elsőként 22 fő, majd az emeleti szinten megvalósított újabb bővítés után még 12 fő, összesen 34 fő részére nyújt végleges otthont biztosító szolgáltatást.

Az Idősek Otthona működtetése nem kötelező feladata egy ilyen kis lélekszámú településnek, de hogy ez mégis megvalósulhatott, az annak köszönhető, hogy a falu vezetősége mindig  szívén viselte az idős, magára maradt, rászoruló embertársai segítését, és mert olyan képviselők kerültek be az első választásokkal a képviselőtestületbe, akik programjában szerepelt az idősgondozás fejlesztése. A falu akarta ezt a létesítményt, és mindent meg is tett azért, hogy létrejöjjön, és az időseknek ne kelljen máshová költözniük, ha segítségre szorulnak. Nagy erőfeszítés volt ez egy kicsiny, akkor még 1800 fős településtől, amely 50 milliós beruházást hajtott végre az akkori vezetőkkel.

2018. július 1-től fenntartóváltás történt. A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ fenntartása alá került az intézmény, s ezzel egy időben neve is aprócska változáson ment keresztül, a Virágsziget Gondozási Központ nevet kapta. A most megvalósuló intézményi fenntartó váltással is azt a fontos üzenetet közvetíti felénk a felelős Nógrádmegyer Község Önkormányzata, hogy mindig, minden körülmények és nehézségek ellenére szeretné Nógrádmegyerben biztonságban tudni, a szociálisan hátrányos helyzetben lévők és rászorulók, problémáinak megoldását, életük segítését és biztonságban tudni, az alap –és szakellátási feladatokat ellátó intézmény működését.

A fenntartóváltással megvalósul a Virágsziget Gondozási Központban élők, a napközben itt tartózkodók, az ügyeiket itt intézők, valamint a központban dolgozók szociális biztonságának a megteremtése, az intézmény további zökkenőmentes működtetése, illetve lehetőség szerinti fejlesztése.

Ez az intézmény tehát elődjével együtt már több mint 30 éve működik sikeresen, szolgáltatásait mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően kialakítva, folyamatosan megújítva.

A Virágsziget Gondozási Központban, továbbiakban is arra törekszünk, hogy szociális szolgáltatásainkkal kapcsolatba kerülő idős, illetve rászoruló embertársainkért, a tőlünk telhető legtöbb jót, a legjobb eszközökkel és a legjobb módon biztosítsuk. Szakmai tevékenységünk során a titoktartást és az információk felelős kezelését biztosítjuk.

HOL TALÁLHATÓ INTÉZMÉNYÜNK?

Szociális szolgáltató intézményünk „Megyer” szívében, a falu közepén karnyújtásnyira található mind a postai buszmegállótól, az Önkormányzat és a település valamennyi intézményétől és nem utolsó sorban a nógrádmegyeri Kisboldogasszony templomtól. Gyönyörű virágos udvarával és pihenőparkjával Nógrádmegyer egyik legszebb, legvirágosabb intézménye, egy igazi kis ékszer, egy sziget, mégpedig „virágsziget”, melyben segítő szándékú, nemes lelkű szociális szakemberek munkáját vehetik igénybe mind az alapszolgáltatásokat igénylők, mind pedig az Idősek bentlakásos Otthonában élők.

A mi kis ékszerdobozunk a„VIRÁGSZIGETÜNK”, üzenete az itt élőknek, és az ide érkezőknek:

Isten törvénye a szeretet törvénye…

Ő a természet szépségeivel vett körül bennünket; tanulságunkra,

hogy az életet Krisztus szeretete által széppé, örömteljessé és gyönyörűségessé tegyük!

Miként a virágok,

örvendeztessük meg mi is mások életét szeretetből fakadó szolgálatainkkal!

Kívánom, hogy az Idősek Otthonában élők és minden szolgáltatásunkat igénybe vevők, érezzék a velük való törődést és érezzék magukat nagyon jól a Virágsziget Gondozási Központban!

Kívánok mindnyájunknak, sok-sok tartalommal, örömmel, vidámsággal és szeretettel megtöltött mindennapokat!

2018. július 02.

Király Attiláné  

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.